Billån utan kontantinsats


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad:
2024-04-18.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
 • Ränta: 5,20% - 33,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Låneförmedlare som jämför lån gratis
 • Jämför upp till 40 lån!
Jämför lån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Att finansiera bilköp utan kontantinsats kan vara en utmaning eftersom traditionella billån vanligtvis kräver en insats på minst 20% av bilens pris. Detta beror på att långivaren använder bilen som säkerhet för lånet. Om du inte har möjlighet att betala kontantinsatsen, finns det alternativet att använda ett privatlån (även känd som blancolån) för att finansiera hela köpesumman. Här är en guide som går igenom vad du behöver veta om att ta ett billån utan kontantinsats genom att använda ett privatlån.

Hur hitta man det bästa billånet utan kontantinsats?

Att hitta det bästa billånet utan kontantinsats kräver noggrann jämförelse och analys av de lånealternativ som finns tillgängliga. En central aspekt att fokusera på är den effektiva räntan, som ger en mer heltäckande bild av lånets totala kostnad inklusive räntor, avgifter och andra kostnader associerade med lånet. Det är dock inte bara den effektiva räntan som bör vägleda ditt beslut. Det är minst lika viktigt att noggrant granska och jämföra övriga villkor som återbetalningstid, möjligheten till extra amorteringar utan kostnad, och eventuella försäkringar eller skydd som erbjuds tillsammans med lånet. Dessa faktorer kan ha en betydande inverkan på lånets flexibilitet och din ekonomiska säkerhet under låneperioden.

För att hitta det bästa lånet för just din situation och ekonomi är det viktigt att förstå vikten av att jämföra dessa olika aspekter. Använd verktyg och tjänster som tillhandahåller jämförelser av lånevillkor från olika långivare, och tveka inte att kontakta långivaren för att ställa frågor om specifika detaljer i låneavtalet. Genom att göra en omfattande jämförelse och förstå vad du jämför, ökar du chansen att hitta ett lånealternativ som inte bara är ekonomiskt fördelaktigt men också anpassat efter dina behov och din ekonomiska situation.

1. Förstå skillnaden mellan billån och privatlån till bil

Det är viktigt att man förstå skillnaden på att ta ett billån med bilen som säkerhet för lånet och att ta ett privatlån för att köpa bil. Bland annat detta:

Billån med Säkerhet:

 • Kontantinsats: Kräver en insats på minst 20%.
 • Ränta: Ofta lägre ränta eftersom långivaren har bilen som säkerhet.
 • Krav: Strikta krav gällande bilens ålder samt att långivaren kan också ha regler för var du får köpa bilen.

Privatlån (Blancolån) för Bilköp:

 • Kontantinsats: Ingen kontantinsats krävs, möjligt att låna hela beloppet.
 • Ränta: Räntan är ofta högre jämfört med traditionella billån eftersom lånet inte är säkrat med bilen.
 • Flexibilitet: Oftast inga restriktioner gällande bilens ålder eller var bilen köps.

2. Jämför lånealternativ

Innan du bestämmer dig för ett privatlån för att finansiera ditt bilköp, är det viktigt att jämföra olika långivares erbjudanden. Titta på räntor, avgifter, och villkor. Använd lånekalkylatorer online för att få en uppfattning om den totala kostnaden för lånet över tid.

3. Bedöm din återbetalningsförmåga

Även om det är frestande att låna hela summan för att köpa bilen du vill ha, bör du noga överväga din återbetalningsförmåga. En högre ränta på ett privatlån kan innebära avsevärt högre månadskostnader och total lånekostnad över tid.

4. Läs det finstilta

Innan du signerar låneavtalet, se till att du förstår alla villkor, inklusive räntor, avgifter, och vad som händer om du inte kan betala tillbaka lånet som planerat.

5. Överväg alternativ

Om möjligt, överväg att vänta med bilköpet tills du kan spara ihop till en kontantinsats. Det kan minska den totala lånekostnaden betydligt. Alternativt kan du titta på billigare bilmodeller eller begagnade bilar som inte kräver lika stort lån. Kontrollera alternativ noga.

Sammanfattning av Billån utan kontantinsats

Att ta ett privatlån för att finansiera ett bilköp utan kontantinsats kan vara en lösning för dem som inte har möjlighet att betala en insats upfront. Det är dock viktigt att noggrant överväga de högre räntorna och totala lånekostnaden som kommer med ett blancolån. Genom att jämföra olika lånealternativ och noggrant bedöma din ekonomi, kan du fatta ett välgrundat beslut som passar din situation.


Senast uppdaterad: 7 mars, 2024