Billån – Jämför här innan du ska låna till bil 2024


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad:
2024-04-18.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
 • Ränta: 5,20% - 33,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Låneförmedlare som jämför lån gratis
 • Jämför upp till 40 lån!
Jämför lån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Att finansiera ett bilköp är en stor ekonomisk beslut som kräver noggrann övervägning och jämförelse av tillgängliga lånalternativ. Det finns i huvudsak två huvudtyper av lån för att köpa bil: billån med bilen som säkerhet och privatlån utan säkerhet. Varje låntyp har sina egna fördelar och nackdelar, och valet mellan dem beror på din personliga ekonomiska situation, preferenser och planer för bilen. Här är en detaljerad guide för att jämföra lån till bil.

Privatlån (Blancolån) för Bil

Privatlån, eller blancolån, kräver ingen säkerhet och kan användas för att finansiera köpet av en bil. Räntan på ett privatlån är vanligtvis högre än för ett billån med säkerhet eftersom långivaren tar en större risk. Fördelen är att du inte riskerar att förlora bilen om du inte kan betala tillbaka lånet, och du kan använda lånet till att köpa en bil privat, inte bara genom en bilhandlare.

Jämföra Räntor och Villkor

 • Ränta: Jämför den effektiva räntan mellan olika lånealternativ. Den effektiva räntan inkluderar den nominella räntan plus eventuella avgifter och ger en tydlig bild av den totala kostnaden för lånet.
 • Lånebelopp: Kontrollera hur mycket du kan låna och jämför detta med bilens pris. Vissa långivare erbjuder lån upp till 100% av bilens värde, medan andra kräver en kontantinsats.
 • Återbetalningstid: En längre återbetalningstid kan sänka dina månatliga betalningar men öka den totala kostnaden för lånet. Jämför olika återbetalningstider för att hitta vad som passar din budget bäst.
 • Avgifter: Se upp för uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra tilläggsavgifter som kan påverka det totala lånebeloppet.

Att finansiera ett bilköp utan kontantinsats innebär ofta att man tar ett privatlån istället för ett traditionellt billån där bilen används som säkerhet. Ett privatlån, även kallat blancolån, kräver ingen säkerhet vilket innebär att låntagaren inte behöver ställa bilen som säkerhet för lånet. Detta skiljer sig från de vanliga billånen där långivaren oftast kräver att köparen betalar en kontantinsats på minst 20 procent av bilens värde. Med ett privatlån för bilköp kan låntagaren finansiera hela bilköpet, inklusive den del som annars skulle ha täckts av kontantinsatsen. Detta kan göra det möjligt för personer utan tillräckligt sparande att ändå kunna köpa bil, men det är viktigt att noga överväga lånevillkoren och räntan, eftersom avsaknaden av säkerhet ofta leder till högre räntor jämfört med traditionella billån.

Att tänka på innan låntagning

 • Säkerhetens Påverkan: Att ha bilen som säkerhet kan erbjuda lägre räntor men också innebär risken att förlora bilen vid utebliven betalning.
 • Försäkring: Billån kan kräva att du tecknar en viss typ av bilförsäkring, vilket kan påverka din totala månadskostnad.
 • Flexibilitet: Privatlån erbjuder mer flexibilitet i användningen av lånebeloppet men kommer ofta med högre räntor.
 • Restvärde: Om du tar ett billån med restvärde, betalar du av en del av bilens värde under låneperioden, med en slutbetalning vid låneperiodens slut. Detta kan sänka dina månatliga betalningar men kräver planering för slutbetalningen.

Billån med bilen som Säkerhet

Ett billån där bilen fungerar som säkerhet för lånet innebär oftast lägre räntor jämfört med ett osäkrat lån eftersom risken för långivaren minskar. Om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet har långivaren rätt att ta bilen i anspråk. Detta alternativ är vanligt när man köper en ny eller begagnad bil från en bilhandlare.


Senast uppdaterad: 27 mars, 2024