Husbilslån – Hitta det bästa lånet till husbil för just dig så här!


Låna pengar 2021 - Listan: (Uppdaterad: 2021-09-24)
Advisa topplista
  • Ränta: 2,95% - 26,05%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 20år
  • Låneförmedlare som jämför lån gratis
  • Jämför upp till 36 lån!
Jämför lån »
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Husbilslån är som det låter ett lån till husbil och det är precis det jag tänkte ta upp i den här guiden. Tanken med den här guiden är att du ska lära dig vilka olika typer av husbilslån det finns och sedan hur du jämför lån till husbil. För om du vet dessa två saker så ökar chansen enormt mycket för att du ska hitta det bästa husbilslånet för just dig eller er som familj. För många tar tyvärr bara det första lånet som ges som alternativ och det gör att många tyvärr har fel typ av lån och även riskerar att betala onöjdigt mycket pengar. Pengar som du istället skulle kunna lägga på att resa med din husbil.

Det finns framförallt två typer av husbilslån

Vanliga typer av lån till husbil är husbilslån där du lämnar bilen som säkerhet för ditt lån likt ett billån. Det har ofta fler krav så som att du inte får köpa äldra husbil än ett x-antal år med mera. Det är även alltid minst 20 procent i kontantinsats på ett sådant lån. Sedan har du vanliga så kallade privatlån till husbil. Det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Du lämnar bilen som säkerhet i det första alternativet. Så där har du den stora skillnaden. Det gör att du får låna så mycekt som 100% av husbilen och köpa vilken du vill. Du kan få köpa en husbil som är hur gammal som helst till exempel. Så varför väljer då inte alla lånet som har större frihet? Jo det är för att räntan ofta är dyrare för privatlån till husbil än för lån med husbilen som säkerhet. Men lånen passar olika bra till olika typer av husbilsköp. Köper du en äldre husbil kan det vara så att privatlån är ditt enda alternativ. Köper du däremot en helt ny så kan räntan vara betydligt billigare med husbilen som säkerhet. Men då måste du även ha 20% av köpen i egna pengar.