Husbilslån 2024
– Hur hittar man det bästa lånet till husbil?


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad:
2024-04-18.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
 • Ränta: 5,20% - 33,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Låneförmedlare som jämför lån gratis
 • Jämför upp till 40 lån!
Jämför lån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Husbilslån är som det låter ett lån till husbil och det är precis det jag tänkte ta upp i den här guiden. Tanken med den här guiden är att du ska lära dig vilka olika typer av husbilslån det finns och sedan hur du jämför lån till husbil. För om du vet dessa två saker så ökar chansen enormt mycket för att du ska hitta det bästa husbilslånet för just dig eller er som familj. För många tar tyvärr bara det första lånet som ges som alternativ och det gör att många tyvärr har fel typ av lån och även riskerar att betala onöjdigt mycket pengar. Pengar som du istället skulle kunna lägga på att resa med din husbil.

Du lämnar bilen som säkerhet i det första alternativet. Så där har du den stora skillnaden. Det gör att du får låna så mycekt som 100% av husbilen och köpa vilken du vill. Du kan få köpa en husbil som är hur gammal som helst till exempel. Så varför väljer då inte alla lånet som har större frihet? Jo det är för att räntan ofta är dyrare för privatlån till husbil än för lån med husbilen som säkerhet. Men lånen passar olika bra till olika typer av husbilsköp. Köper du en äldre husbil kan det vara så att privatlån är ditt enda alternativ. Köper du däremot en helt ny så kan räntan vara betydligt billigare med husbilen som säkerhet. Men då måste du även ha 20% av köpen i egna pengar.Jämför husbilslån innan du ska låna till husbil

Att investera i en husbil är ett stort steg som kräver noggrann planering och övervägande, speciellt när det gäller finansiering. Här har vi skapat en sida med visionen att få fler att börja jämföra husbilslån innan man väljer att låna till en husbil.

Introduktion till Husbilslån

Att finansiera köpet av en husbil kan göras genom ett husbilslån, antingen med husbilen som säkerhet för lånet eller med ett privatlån. Att lämna husbilen som säkerhet lån liknar billån där man helt enkelt måste ha minst 20% i kontantinsats oavsett långivare i skrivande stund (kontrollera vad som gäller när du läser det här). Medan privatlån är ett lån där man ofta får låna till vad man vill, till exempel en husbil. Där man inte behöver någon kontantinsats utan kan låna 100%. Ofta är det billigare än att lämna husbilen som säkerhet för lånet än att ta ett privatlån. Men det är ett lån som inte alltid är ett alternativ beroende på vad det är för husbil man ska köpa och av vem. Så se till att kontrollera vilket som passar dig och ditt köp bäst.

Viktiga Faktorer att Överväga

När du jämför husbilslån, är det viktigt att titta på flera olika aspekter för att säkerställa att du får det bästa möjliga avtalet. Här är några nyckelfaktorer att överväga:

Räntor

 • Nominell ränta: Den årliga räntan på lånet, exklusive eventuella avgifter eller andra kostnader.
 • Effektiv ränta: Den totala kostnaden för lånet per år, inklusive alla avgifter och räntekostnader, uttryckt som en procentandel. Detta är den bästa siffran att använda för att jämföra olika lån.

Avgifter och Kostnader

 • Uppstartskostnader: Engångsavgifter för att bearbeta och etablera ditt lån. Ofta uppläggningsavgift.
 • Fakturaavgifter: Avgifter som tillkommer ovanpå din räntekostnad för fakturorna.
 • Förseningsavgifter: Avgifter som tillkommer om du missar en betalning.

Lånevillkor

 • Låneperiod: Hur lång tid du har på dig att återbetala lånet. Längre låneperioder kan minska din månatliga betalning men öka den totala räntekostnaden.
 • Flexibilitet: Möjligheten att göra extra inbetalningar eller betala av lånet i förtid utan straffavgifter.

Säkerhet och Försäkring

 • Säkerhetskrav: Husbilslån med husbilen som säkerhet för lånet eller ett privatlån utan husbilen som säkerhet för lånet. Jämför och kontrollera vilka alternativ det finns för dig och ditt köp och vilket som är bäst för dig.
 • Försäkringskrav: Långivaren kan kräva att du upprätthåller en viss nivå av försäkring på husbilen så länge lånet är utestående.

Att Tänka På Innan Ansökan

 • Utvärdera din budget noggrant för att fastställa hur mycket du realistiskt kan råd med att låna.
 • Överväg framtida kostnader som underhåll, försäkring, och andra ägandekostnader som kommer med husbilslivet.
 • Undersök din kreditvärdighet och arbete för att förbättra den om möjligt, eftersom det kan hjälpa dig att få en lägre ränta.
 • Jämför lån från flera olika långivare, inklusive banker och finansbolag som specialiserar sig på husbilslån.

Slutsats av Husbilslån

Att välja rätt husbilslån är en avgörande del av processen att bli husbilsägare. Genom att noggrant överväga räntor, villkor, avgifter, och försäkringskrav kan du säkerställa att du väljer ett lån som passar din ekonomi och låter dig njuta av ditt husbilsliv till fullo. Kom ihåg att alltid läsa igenom låneavtalet noggrant innan du signerar, för att förstå alla dina åtaganden och rättigheter.

Att jämföra husbilslån kräver tid och eftertanke, men med rätt förberedelse kan du säkra finansieringen som bäst uppfyller dina behov och låter dig ta steget in i äventyret med husbil.

Husbilslån låna till husbil
Med ett husbilslån kan du låna till husbil och åka ut och se världen.

Om guiden Husbilslån

Men den här guiden vill få fler i Sverige att börja jämföra husbilslån och inte betala onödigt mycket pengar för att få äga en husbil.


Det finns framförallt två typer av husbilslån

Vanliga typer av lån till husbil är husbilslån där du lämnar bilen som säkerhet för ditt lån likt ett billån. Det har ofta fler krav så som att du inte får köpa äldra husbil än ett x-antal år med mera. Det är även alltid minst 20 procent i kontantinsats på ett sådant lån. Sedan har du vanliga så kallade privatlån till husbil. Det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet.


Senast uppdaterad: 18 april, 2024