Huslån – Jämför listan för 2024


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad 2024-03-03.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
  • Ränta: 3,06% - 29,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 20år
  • Låneförmedlare som jämför lån gratis
  • Jämför upp till 40 lån!
Mer info →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Huslån? Vad är det? Jo det är ett lån till hus. Men är inte huslån och bolån samma sak? Jo det är exakt samma typ av lån bara två olika namn. Det vi har gjort är att vi har skiljt på huslån och bolån lite då huslån är lån till hus medan bolån även kan vara till lägenhet. Förstår du? Du kan ta ett bolån till en lägenhet men inte ett huslån till en lägenhet. Det är så vi valt att dela på det för att alla ska förstå vilken skillnad det är och hur man snabbare ska kunna hitta det man söker.För en bostad på 3 miljoner så måste du alltså ha minst 450.000kr själv eller med ett privatlån. Kom ihåg att hur mer pengar du har själv desto lättare har du att få låna pengar. Så då har vi alltså en insats på 15 procent och ett bolån på max 85 procent. Sedan finns det banker som delar in det bolånet i bolån med bostaden som säkerhet och sedan bolån utan bostaden som säkerhet på det också. Alltså ett topplån. Men det finns banker som lånar ut 85 procent med bostaden som säkerhet också. Så ja det finns huslån utan topplån men inte utan kontantinsats.

Huslån utan topplån? Finns det idag?

Först och främst så har vi delat in bolån i huslån som i bolån till hus. Eftersom det skiljer sig mot lån till lägenhet. Och sedan är ordet topplån lite förlegat. Och många blandar ihop topplån med kontantinsats. Idag måste du ha minst 15 procent i kontantinsats. Det är pengar du måste ha själv eller som du tar med ett privatlån som är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet. Insatsen måste vara 15% av bostadens värde som minst. Det finns banker som kräver mer. Men aldrig mindre.

Huslån – Hur mycket får man låna?

Det kan du tyvärr bara ta reda på genom att skicka in en ansökan eller ett lånelöfte. Om du behöver låna pengar direkt om du tex redan hittat en bostad som du vill köpa så får du reda på det genom att skicka in en ansökan. Kom dock ihåg att det kan skilja sig från bank till bank. Det kan till och med vara så att du får låna pengar hos en bank men inte hos en annan. Och ska du bara gå på visning och vill veta hur mycket du kan köpa för så kan du skicka in en ansökan om lånelöfte.

Det här handlar Huslån om

Huslån handlar om lån som du tar när du ska låna pengar till en bostad. Och den här guiden handlar enbart om lån när du ska köpa hus. Alltså inte lägenhet. Det skiljer nämligen en del mellan dessa två och det är viktigt att du läser på riktigt ordentligt innan du väljer att gå in i en budgivning.

Huslån - Hur mycket får man låna?

Så är ser det till exempel ut på Swedbanks hemsida när du ska titta hur mycket huslån du får ta hos Swedbank.