Lån utan säkerhet – Jämför dom bästa här!


Låna pengar 2021 - Listan: (Uppdaterad: 2021-09-24)
Advisa topplista
  • Ränta: 2,95% - 26,05%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 20år
  • Låneförmedlare som jämför lån gratis
  • Jämför upp till 36 lån!
Jämför lån »
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Lån utan säkerhet är helt enkelt ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för ditt lån. Ett sånt lån kan bland annat heta privatlån, blancolån, smslån, snabblån för att ta några exempel på lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet är ofta betydligt dyrare än ett lån där du faktiskt lämnar något i säkerhet. Bolån är ett exempel på lån där du lämnar något i säkerhet – det vill säga din bostad. Du kan lämna så mycket som 85% av bostaden som säkerhet för ett bolån och resterande 15% måste lösas med en kontantinsats som du antingen betalar med sparade pengar eller i vissa fall kan få ta ett lån utan säkerhet till om långivaren som erbjuder dig bolånet går med på det och får med det i din kalkyl för bolånet.

Det är ett lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är alltså inget lån som är osäkrare för dig på något sätt. Vilket tyvärr många verkar tro om man ska gå efter vad människor söker på. För det är nämligen banken som inte tar något i säkerhet för att låna ut pengar. Om du ska låna pengar till en bostad och behöver ett bolån så är det ju bostaden du lämnar som säkerhet för att få låna. Det är inget lån utan säkerhet eftersom bostaden är säkerheten. Men om du ska låna pengar utan att lämna något i säkerhet så är det alltså precis just det. Men det kallas även för blancolån, privatlån, konsumtionslån med mera. Sedan väljer även många långivare att annonsera det som något annat. Till exempel som samlingslån där du samla dyra lån och krediter till ett stort lån istället. Även billån utan kontantinsats brukar vara något bankerna har som rubrik för dessa lån.