Låna till tiny house


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad:
2024-04-18.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
 • Ränta: 5,20% - 33,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Låneförmedlare som jämför lån gratis
 • Jämför upp till 40 lån!
Jämför lån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Låna till tiny house? Att finansiera köpet av ett tiny house är en process som kan likna köpet av ett traditionellt hem, men det finns vissa unika överväganden att tänka på. Här försöker vi få dig att förså förstå processen och vad man kan jämföra för att hitta det bästa lånet för ditt tiny house:

Kontrollera och jämför dina lånealternativ

Finansiering av ett tiny house kan vara utmanande eftersom det inte alltid passar in i de traditionella kategorierna för bostadslån. Här är några av de finansieringsalternativ som man kan kontrollera om det är ett alternativ:

Privatlån till tiny house

Ett privatlån kan vara ett alternativ för att finansiera ditt tiny house, särskilt om din tiny house. Privatlån har ofta högre räntor än vanliga bostadslån där man lämnar bostaden som säkerhet för lånet, men de kan vara lättare att kvalificera sig för. Ett privatlån kan finansiera 100% av det man köper sitt tiny house. Dock finns det ofta tak för hur stort lånet får vara.

Vill du jämföra privatlån kan du börja göra det i våran jämförelse som du hittar här ovanför. Där lägger vi till både privatlån och jämförelsetjänster i samma jämförelse.

Bostadslån

Om ditt tiny house är byggt på en permanent grund kan det kvalificera sig för ett traditionellt bostadslån. Detta kan innebära lägre räntor och längre återbetalningstider, men det kan också innebära striktare krav på nedbetalning och kreditvärdighet. Eftersom tiny house sällan är byggt på permanent grund så brukar det sällan vara ett alternativ – men värt att kontrollera om det är det.

Lån till tiny house med huset som säkerhet

Kontrollera om det finns möjlighet att ta ett lån med ditt tiny house som säkerhet. Som ett vanligt billån där man kan lämna bilen som säkerhet för lånet. Det kan innebära lägre ränta än vid privatlån. Vi känner inte till något sådant lån men du får gärna tipsa oss om du känner till något så vi kan lägga upp det här.

Vad man bör jämföra när man letar efter det bästa lånet till ett tiny house

När du letar efter det bästa lånet för ditt tiny house kan du jämföra följande faktorer bland annat:

 • Räntor: Jämför räntan och försök hitta så låg ränta som möjligt. Jämför den effektiva räntan för att göra en så rättvis jämförelse som möjligt. Den ska ta med både ränta och övriga kostanader.
 • Återbetalningsvillkor: Längre återbetalningstider kan sänka din månadskostnad men öka den totala kostnaden för lånet. Jämför noga.
 • Lånebelopp: Se till att långivaren kan erbjuda ett lånebelopp som täcker dina behov.
 • Avgifter om du vill betala av lånet snabbare: Jämför och förstå vilka avgifter som eventuellt tillkommer om du vill betala av lånet snabbare.
 • Förstå villkoren och jämför: Det är viktigt att du förstå villkoren och jämför dessa noga.

Viktiga överväganden

Innan du ansöker om ett lån för ditt tiny house, överväg följande:

 • Utvärdera din ekonomiska situation noggrant för att säkerställa att du kan hantera månadskostnaderna för lånet.
 • Överväg tiny house-placeringen. Platsen där du planerar att ställa ditt tiny house kan kanske påverka vilken typ av finansiering som är tillgänglig eller lämplig. Kontrollera det.
 • Tänk på tiny house som en investering. Även om tiny houses kan vara billigare än traditionella hem, är det viktigt att tänka på värdet om och när du vill sälja det sen. Det kan se ut som du sparar pengar genom att bo i det men om du sedan förlorar pengar på köpet? Gör en plan för olika tänkabara scenarion.
 • Se till att du kan få en lämplig försäkring för ditt tiny house, vilket kan variera beroende på om det är fast eller mobilt, samt dess storlek och konstruktion. Jämför och kontrollera vad det finns för alterantiv.

Sammanfattning av Låna till tiny house

Att finansiera ett tiny house innebär unika utmaningar, men genom att förstå de olika lånealternativen och vad du bör jämföra kan du hitta ett lån som passar dina behov. Kom ihåg att ta hänsyn till räntor, återbetalningsvillkor, lånebelopp, och eventuella andra avgifter. Viktiga överväganden inkluderar även din ekonomiska situation, platsens betydelse, investeringsvärdet av ditt tiny house, och vikten av lämplig försäkring. Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du göra en välgrundad beslut om finansieringen av ditt tiny house.

Att köpa eller bygga ett tiny house är ett stort beslut som kan leda till en mer hållbar och ekonomisk livsstil. Med rätt förberedelser och forskning kan du göra denna dröm till verklighet på ett sätt som är ekonomiskt ansvarsfullt och tillfredsställande.

Vad är ett Tiny House?

En tiny house är en bostad som vanligtvis är mycket mindre än ett traditionellt hus. Dessa hem kan vara så små som 15 kvadratmeter. Tiny houses kan vara permanent fästa vid marken, men de är ofta byggda på trailers för att vara mobila. Denna typ av boende har blivit populär för sitt fokus på enklare boende, minimalism och ibland mobilitet och självförsörjning.


Senast uppdaterad: 21 mars, 2024