VECKANS TOPPLISTA:
1. Advisa topplista
  • Jämför lån helt gratis!
  • Låneförmedlare som jämför 30 banker!
  • Låna till vad du vill idag!
Jämför lån »

För att se resten av listan så klickar du här!

Privatlån – Lista på bästa privatlånen 2019!

Bästa privatlånet är ett bäst i test av privatlån i Sverige 2019. Det här är en sida vi uppdaterar löpande hela tiden under året. Ofta så mycket som varje dag. Allt sker manuellt för att du ska kunna jämföra själv och hitta det privatlånet som passar dig eller er bäst. Baserad på er ekonomi och hur kunniga ni är om den.

Var är privatlån?

Med privatlån menar man ofta ett lån där man inte lämnar en säkerhet för att få låna pengarna. Vid ett huslån och bolån så lämnar man bostaden som säkerhet för lånet till exempel. Men vid ett privatlån lämnar man alltså inget som säkerhet. Ett privatlån kallas även för blancolån och konsumtionslån ibland. Ett snabblån och smslån är också ett privatlån men vi har valt att kalla alla lån med en återbetalningsperiod som är kortare än 12 månader för snabblån. Och en undergrupp till det är smslån. Det vill säga snabblån där du kan ta lån vi sms eller via mobil på något annat sätt. Men privatlån och blancolån är ett lån utan säkerhet helt enkelt.

Privatlån – Dom bästa i en lista

Privatlån är ett så kallat lån utan säkerhet. Du lämnar det vill säga inget i säkerhet för ditt lån. Ett sådant typ av lån har ofta lite högre ränta än ett lån där du lämnar något i säkerhet för ditt lån. Så är det för att långivaren helt enkelt tar större risk om den ej tar något i säkerhet för lånet och måste således även ta lite mer betalat för det. Om vi tar ett bolån som exempel så kan du lämna upp till 85% av din bostad i säkerhet och bolån därför ofta betydligt lägre ränta än ett privatlån. Ett privatlån brukar ha ett tak på 350.000kr medan ett bolån kan vara betydligt högre än så.

Privatlån

Lån utan säkerhet är samma sak

Innan du väljer att sådant här lån bör du veta att lån utan säkerhet är exakt samma typ av lån. Genom att veta det kan du jämföra lån mycket bredare och på så sätt förhoppningsvis hitta billigare lån också. Så se till att veta om det genom att läsa på innan du väljer att teckna ett lån till slut. Privatlån är en sida där vi samlar allt vi skriver om privatlån och där vi har som mål att du ska få svar på allt om just lån utan säkerhet. Tycker du vi har lyckats? Här nedan kan du vara med och säga vad du tycker om det. Har vi lyckats svara på rubriken?

Lämna en kommentar