Renoveringslån 2024
– Hur hittar man det bästa lånet till renovering?


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad:
2024-04-18.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
 • Ränta: 5,20% - 33,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Låneförmedlare som jämför lån gratis
 • Jämför upp till 40 lån!
Jämför lån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Att finansiera en renovering kan vara en stor ekonomisk åtagande, och det finns flera sätt att finansiera projektet, inklusive renoveringslån, privatlån eller genom att belåna ditt hus. Det är viktigt att jämföra de olika alternativen för att hitta det lån som passar bäst för just ditt renoveringsprojekt. I denna guide går vi igenom hur du jämför olika lån för att renovera, vad du bör tänka på och hur du kan gå tillväga.

Jämför renoveringslån 2024

Du kan jämföra renoveringslån här ovanför. Där jämför vi både långivare och jämförelestjänster i samma lista. Så se till att jämföra den effektiva räntan innan du ska låna till renovering.Vad är ett Renoveringslån?

Renoveringslån kan antingen vara öronmärkta lån för renovering av din bostad eller mer generella privatlån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill, inklusive renovering. Ett alternativ är att öka belåningen på ditt hus, vilket ofta innebär lägre ränta men också att din bostad fungerar som säkerhet för lånet.

Jämföra renoveringslån och privatlån

När du jämför renoveringslån och privatlån är det viktigt att titta på följande faktorer:

 • Ränta: Jämför den effektiva räntan mellan olika lånealternativ. Den effektiva räntan inkluderar både den nominella räntan och eventuella avgifter och ger en bättre bild av den totala kostnaden för lånet.
 • Avgifter: Se över vilka uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra kostnader som tillkommer. Dessa kan variera stort mellan olika långivare.
 • Lånebelopp: Kontrollera hur mycket du kan låna. Vissa långivare erbjuder högre maximala lånebelopp, vilket kan vara fördelaktigt om du planerar en stor renovering.
 • Återbetalningstid: En längre återbetalningstid kan minska dina månatliga betalningar men också öka den totala räntekostnaden. Jämför olika återbetalningstider för att hitta en balans som passar din ekonomi.

Belåna huset för renovering

Att belåna huset kan vara ett alternativ om du har tillräckligt med eget kapital i bostaden. Detta kan göras genom att antingen öka ditt befintliga bostadslån eller ta ett nytt lån med bostaden som säkerhet.

 • Fördelar: Oftast lägre ränta jämfört med ett privatlån eftersom risken för långivaren minskar.
 • Nackdelar: Se till att verkligen jämföra den effektiva räntan då belåning av huset kan komma med extrakostnader.
 • Att tänka på: Kontrollera möjligheten för extra amorteringar och eventuella avgifter för detta, samt om det finns några begränsningar eller krav för att öka belåningen.

Planering och budgetering av renoveringsprojektet

Ett framgångsrikt renoveringsprojekt börjar med noggrann planering och en realistisk budget. Det är avgörande att du tar dig tid att detaljerat planera varje steg av renoveringen och att du har en klar uppfattning om de förväntade kostnaderna. Att göra detta hjälper dig att:

 • Identifiera omfattningen av renoveringen: Bestäm vilka delar av din bostad som behöver renoveras och prioritera projekt baserat på behov och budget.
 • Uppskatta kostnader noggrant: Samla in offerter från entreprenörer, pris på material, och inkludera en buffert för oförutsedda utgifter. Detta ger en mer exakt bild av det totala lånebehovet.
 • Anpassa finansieringen: Med en tydlig budget kan du bättre jämföra och välja det finansieringsalternativ som bäst matchar ditt projekt och din ekonomiska situation.
 • Minimera risken för budgetöverskridningar: En detaljerad plan och budget minskar risken att du spenderar mer än vad du initialt planerat, vilket kan leda till ekonomisk stress.
 • Tidsplan: Även en ordenlig tisplan är viktig. Räkna så detaljerat som möjligt.

Jämförelseverktyg och resurser

Använd onlineverktyg och jämförelsetjänster för att jämföra olika lån. Dessa verktyg kan hjälpa dig att snabbt jämföra räntor, avgifter, lånebelopp och återbetalningstider från olika långivare.

 • Var noggrann med att jämföra den effektiva räntan och inte bara den nominella räntan.
 • Läs recensioner och kundomdömen för att få en uppfattning om långivarens service och hantering av låneansökningar.

Sammanfattning av Renoveringslån

Att finansiera en renovering kräver noggrann planering och jämförelse av olika finansieringsalternativ. Oavsett om du väljer ett renoveringslån, privatlån eller att belåna ditt hus, är det viktigt att jämföra räntor, avgifter, lånevillkor och långivare för att hitta det mest fördelaktiga alternativet för din situation. Glöm inte att också överväga din framtida betalningsförmåga och eventuella risker innan du fattar ett beslut. Genom att lägga till noggrann projektplanering och budgetering som ett första steg i processen säkerställer du att ditt renoveringsprojekt inte bara uppfyller dina estetiska och funktionella behov utan också håller sig inom ramen för din ekonomiska plan.


Senast uppdaterad: 18 april, 2024