Samla lån


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad 2024-03-03.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
  • Ränta: 3,06% - 29,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 20år
  • Låneförmedlare som jämför lån gratis
  • Jämför upp till 40 lån!
Mer info →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Att samla lån, eller att konsolidera skulder, kan vara ett effektivt sätt att minska räntekostnader och förenkla din ekonomiska hantering. Här är en guide om vad du bör tänka på när du överväger att samla lån:

Jämför samlingslån innan du ska samla lån och krediter

Om du kommit fram till att du vill samla lån och krediter så kan du titta in våran jämförelse här ovan. Där har vi lagt till både långivare och jämförelsetjänster. Kom ihåg att ett samlingslån ofta är ett vanligt privatlån som man använder för att betala av sina lån med. Så man istället har ett stort lån istället för många små och onödigt dyra.1. Utvärdera Din Nuvarande Skuldsituation

Översikt din nuvarande skuldsituation. Ta reda på exakt hur mycket du är skyldig, räntor, löptider och månadskostnader för varje enskilt lån. Detta ger dig en tydlig bild av din utgångspunkt och hur mycket du behöver samla.

2. Jämför Räntor och Villkor

Undersök olika långivare och deras erbjudanden för att samla lån. Jämför räntor, avgifter, och villkor. Det är viktigt att inte bara titta på den månatliga minskningen av betalningar, utan också den totala kostnaden för lånet över tid.

3. Förstå Effekterna på Din Kreditvärdighet

Att samla lån kan påverka din kreditvärdighet. I vissa fall kan det förbättra din kreditvärdighet genom att minska din totala skuldbörda, men det kan också påverka negativt om det tolkas som att du har svårt att hantera dina skulder.

4. Överväg Långsiktiga Konsekvenser

Tänk på de långsiktiga konsekvenserna av att samla dina lån. Även om det kan minska din månatliga betalning, kan det förlänga återbetalningstiden och öka den totala räntekostnaden om inte räntan är avsevärt lägre.

5. Rådgör med Ekonomiska Experter

Överväg att konsultera en finansiell rådgivare eller en skuldexpert. De kan ge dig skräddarsydda råd baserat på din unika situation och hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Att samla lån är en viktig ekonomisk beslut och det finns flera aspekter att tänka på för att göra det bästa möjliga valet. Här fortsätter guiden med ytterligare fem punkter att överväga:

6. Undersök Omstruktureringsavgifter

Vissa lån kan ha avgifter för tidig återbetalning eller omstrukturering. Se till att du är medveten om dessa kostnader när du överväger att samla dina lån. Dessa avgifter kan ibland minska de ekonomiska fördelarna med att samla lån.

7. Analysera Alternativ för Säkerhet

Överväg om du ska samla lån med eller utan säkerhet. Lån med säkerhet, som bostadslån, kan ha lägre räntor men innebär också en risk att förlora säkerheten (t.ex. ditt hem) om du inte kan betala tillbaka lånet.

8. Överväg Flexibiliteten i Återbetalningsplanen

En flexibel återbetalningsplan kan vara viktig. Kontrollera om du har möjlighet att betala av lånet tidigare utan extra kostnader, eller om du kan justera månadskostnaderna om dina ekonomiska förhållanden förändras.

9. Förstå Att ”Det Bästa” Lånet Är Relativt

Det finns ingen universellt ”bästa” lösning när det gäller att samla lån. Vad som är bäst för dig beror på din personliga ekonomiska situation, dina mål och din risktolerans. Det är viktigt att komma ihåg att det kan vara svårt att jämföra alla lån exakt, då varje långivares erbjudande varierar.

10. Kontinuerlig Översyn av Din Ekonomiska Situation

Efter att du har samlat dina lån, fortsätt att regelbundet övervaka din ekonomiska situation. Om din ekonomi förbättras kan det bli möjligt att omförhandla lånevillkoren eller hitta ännu bättre alternativ för att hantera din skuld effektivare.


Samla lån är populärt och det innebär att man tar ett stor privatlån där man sedan kan betala av alla sina små lån. Eller åtminstone så många av dom som möjligt. Det man vill uppnå med det är att få längre kostnader och bättre villkor. Det vill säga lägre ränta och längre återbetalningstid bland annat. Man vill även få mindre antal lån att hålla reda på så man enkelt kan se hur lånet minskar när man betalar av det. Vi har många guider om att slå ihop lån till ett stor lån och försöker göra guider som vem som helst ska kunna förstå och ha nytta av. Vårt mål är att man själv ska kunna ta tag i sin situation och sin ekonomi där man kan samla lån och krediter till ett lån och få bättre ekonomi bara av det. Som över en natt. Få saker gör att man kan få så mycket bättre ekonomin över en natt om man sitter med många smslån och snabblån som man tappat kontrollen över.

Slå ihop lån

Slå ihop lån är ofta ett bra sätt att få ner kostnaden för lånen. Speciellt om du har väldigt många och dyra krediter utsprida på många långivare. Kanske har du några kreditkort, några avbetalningar på ebutiker och kanske något privatlån du tagit till en resa någon gång. Då kan du prova låna upp den summan på ett lån istället. Många långivare vi listar marknadsför sig till och med som ett alternativ för just detta. Du fyller i dina lån du vill lösa och hur mycket du därför vill låna hos dem. Hur det går till varierar en aning mellan långivarna så det bästa du kan göra är att klicka dig in och läsa hur det går till. Det är ofta ganska enkelt förklarat där. Slå ihop lån är det man gör när man använder ett samlingslån. Om du har många dyra lån och vill ha ett lån som är billigare så kan du slå ihop lån med ett samlingslån. Men det är alltså ett vanligt privatlån man gör det med. Om man inte lånar på sin bostad. Men när banker och långivare skriver ut det som samlingslån så är det oftast ett privatlån.

Vilket är det bästa samlingslånet?

Eftersom samlingslån är vanliga privatlån och blancolån så har vi satt ihop datan även från dessa. Alltså alla guider vi skrivit om liknande lån. Allt lån utan säkerhet som passar att använda för att slå ihop lån och krediter till ett stort lån.


Samla lån och krediter?

Det är många som någon gång i livet lånar på sig för mycket med snabblån, smslån och kanske framförallt kreditkorts skulder. Eller avbetalningar på TV, möbler, kläder eller annat. Och så har kostnaderna för det bara dragit i väg och man har tappar kontrollen på det. Då kan det vara smart att slå ihop alla lån till ett stort lån istället. På så sätt kan man få en bättre överblick över hur stor skuld man har och sedan se hur den minskar när man betalar av den. Men framförallt så kan man få en billigare ränta och bättre villkor. En bättre avbetalningsplan helt enkelt. Ska du samla lån och krediter så tycker vi att du bör läsa guiden Samla lån hos oss först. Där går vi igenom allt som har med att slå ihop lån att göra. Vi har som mål att vi tillsammans ska kunna få lägre räntor om vi jämför lån mer.

Samlingslån

Samlingslån är ett namn som många långivare använder för lån där du kan samla lån. Så det är bra att känna till det om det är sådana lån du vill jämföra. Så om du har många dyra smålån som du istället skulle vilja byta mot ett enda stort lån där du får billigare ränta så kan du titta in just denna typ av lån och jämföra riktigt ordentligt så du hittar ett som är billigt.

Så kan du samla lån och krediter billigt

Så kan du samla lån och krediter billigt – ja hur ska det går till? Jo det är så att lån är väldigt individuella och med det menas att alla lån är unik. Där dom flesta som lånar ut pengar sätter räntan efter hur stor risk dom tycker det är att låna ut till just dig. Och det kan skilja sig väldigt mycket. För att en bank tycker det är stor risk att låna ut pengar till dig behöver inte betyda att någon annan gör det också. Så jämför alltid så du verkligen vet att du hittar ett lån som är billigt och att det är det för just dig och dina förutsättningar att få låna pengar. Och kom ihåg att man ofta kan få billigare ränta om man har en medsökande.

Bästa samlingslån?

Bästa samlingslån är en sida där vi utser det bästa lånet för att samla lån och krediter just nu. Samlingslån är ett privatlån du helt enkelt tar för att betala av andra lån. Det kan vara så att du samlat på dig många små-lån som är kostsamma och som blivit så många att du tappar kontroller över dom. Då kan du ta ett samlingslån för att betala alla andra lån med. Och så har du bara ett lån med lägre ränta istället för många små med dyra räntor och avgifter. Kom dock ihåg att du ska lära dig av dina misstag och inte låna på dig så igen utan istället betala av ditt samlingslån.

Så samlar du lån via låneförmedlare

Så samlar du lån via låneförmedlare är en sida där vi skriver om hur det går till när man ska slå ihop lån med hjälp av en låneförmedlare. Det du oftast gör är att du använder en förmedlare av lån som är gratis och som hjälper dig jämföra massor av banker med bara en UC och en ansökan. Om vi tar Lendo som exempel som kanske är Sveriges största låneförmedlare så fyller du bara i en ansökan där och klickar i samla lån och sedan väntar du bara på att Lendo ska ställa dessa mot varandra. När du sedan fått ditt lån så betalar du av din gamla lån och då har du helt plötsligt ett lån i stället för många dyra lån.