TV på avbetalning? – Jämför först!


Listan till Låna pengar 2024 är uppdaterad:
2024-04-18.
Innehåller annonslänkar
Låna pengar via Advisa
 • Ränta: 5,20% - 33,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1år - 20år
 • Låneförmedlare som jämför lån gratis
 • Jämför upp till 40 lån!
Jämför lån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa är en jämförelsetjänst av privatlån där du kan köpa vad du vill för pengarna. Hos Advisa jämför man upp till 40 långivare med enbart en ansökan. Där du inte förbinder dig till att låna pengar bara för att du jämför. Vill du se vilka långivare Advisa jämför så hittar du det enkelt på deras hemsida där de listar dom tydligt och bra.

Att köpa en ny TV kan vara en stor investering, och ibland kan det vara lockande att välja att köpa på avbetalning. Många elektronikaffärer erbjuder avbetalningsplaner som kan verka fördelaktiga vid första anblicken. Det är dock viktigt att noggrant överväga alla aspekter av ett sådant köp för att avgöra om det verkligen är det bästa alternativet för dig.

Jämför erbjudanden från elektronikaffärer

Elektronikaffärer kan ibland erbjuda attraktiva avbetalningsplaner för att locka kunder. Dessa planer kan innebära låga eller inga räntor under en initial period eller möjligheten att dela upp betalningen över flera månader utan extra kostnad. Innan du bestämmer dig är det viktigt att jämföra erbjudandena noggrant. Fokusera på:

 • Den effektiva räntan: Även om en avbetalningsplan initialt kan verka räntefri, kan andra avgifter och kostnader göra den effektiva räntan högre än vad du först tänkt.
 • Avbetalningstidens längd: En längre avbetalningstid kan innebära lägre månadskostnader, men det kan också betyda att den totala kostnaden för TV:n blir högre.
 • Eventuella avgifter: Utöver räntan kan det tillkomma uppläggningsavgifter eller administrationsavgifter som ökar den totala kostnaden.

Är ett privatlån ett bättre alternativ?

Det kan ibland vara mer fördelaktigt att ta ett privatlån för att finansiera köpet av din nya TV. Privatlån erbjuder ofta en lägre effektiv ränta jämfört med avbetalningsplaner, speciellt om du kan återbetala lånet på kortare tid. När du överväger ett privatlån bör du:

 • Jämföra effektiva räntor: Precis som med avbetalningsplaner är det viktigt att titta på den effektiva räntan för att förstå den totala kostnaden för lånet.
 • Överväga återbetalningstiden: En kortare återbetalningstid innebär högre månadskostnader men lägre total kostnad över tid.
 • Undersöka villkoren: Läs igenom lånevillkoren noggrant för att förstå alla kostnader och avgifter som kan tillkomma.

Slutord

När du överväger att köpa en TV på avbetalning eller med hjälp av ett privatlån, är det kritiskt att jämföra den effektiva räntan för att förstå den verkliga kostnaden. Glöm inte att även ta hänsyn till din egen ekonomiska situation och din förmåga att hantera återbetalningarna över tid. Genom att noggrant överväga alla alternativ och jämföra de erbjudanden som finns tillgängliga kan du göra ett välgrundat beslut som passar dina behov och din budget.

Kom ihåg att det alltid finns en risk att binda upp sig i långa avbetalningsplaner eller lån. Det är viktigt att inte låta en initialt lockande avbetalningsplan eller ett lågt månadsbelopp förmå dig att göra ett köp som på lång sikt kan påverka din ekonomi negativt. Alltid gör dina läxor och tänk på det långsiktiga perspektivet.


Senast uppdaterad: 3 mars, 2024